- Reizen & Corona: waar bent u wel en niet voor verzekerd? Update Aegon 26-5-21
2021-05-26T13:59:20+02:00

Durft u al voorzichtig te dromen over een zonnige vakantie? Steeds meer grenzen gaan open. Misschien vraagt u zich af: waar ben ik voor verzekerd met mijn Aegon Doorlopende Reisverzekering? Aegon heeft 5 vragen op een rij gezet.

1. Kán ik naar mijn favoriete vakantieland reizen?
Dat ligt aan de regels die op dat moment gelden. Onze tip: houd de website van de overheid Nederlandwereldwijd.nl goed in de gaten. Daar leest u meer over reisadviezen – de kleurcodes. Kunt u op vakantie naar het land dat u voor ogen heeft? Bij groen of geel kan dat.

2. Ben ik verzekerd voor annulering als ik nú een reis boek?
We vergoeden geen annuleringskosten als deze reis niet doorgaat door corona. Omdat het virus een pandemie is, is het geen ‘onvoorziene bijzondere omstandigheid’. En dát is bij ons een voorwaarde voor een vergoeding. Wat de kleurcode ook is. Er zijn uitzonderingen: als u of één van uw gezinsleden corona heeft. Of als u de uitslag van uw coronatest niet op tijd heeft, waar u niets aan kunt doen.

Tip
Gaat uw reis niet door vanwege corona? Annuleer de reis dan niet zelf, maar volg het handige stappenplan van Aegon.
Zo voorkomt u dat u een eventuele vergoeding van uw reisaanbieder misloopt.


3. Is hulpverlening in het buitenland gedekt?
Wel als de kleurcode van uw bestemming op de dag van vertrek groen of geel is. Ook als het gaat om corona. Als u langer op uw bestemming moet blijven bijvoorbeeld. Maar Aegon helpt u ook om naar huis te komen als het veiligheidsrisico verslechtert: als de kleurcode van groen of geel verandert naar oranje of rood. Bel dan gelijk het Aegon-noodnummer: +31 88 344 00 00 (24/7 bereikbaar).

Andere reisschades
Bagage gestolen op reis? Of autohulp nodig? Dit soort ‘andere’ reisschades zijn gewoon verzekerd. Wilt u weten waar u precies voor verzekerd bent? Neem dan contact met ons op of bekijk de voorwaarden.

4. Is een verplichte coronatest gedekt?
Die kosten vergoedt Aegon niet. Zo’n coronatest hoort niet bij een reis, maar is nodig om een bepaald land in te komen. Vergelijkbaar met een visum zeg maar.

5. Ben ik verzekerd als ik op vakantie ga in Nederland?
Zeker! Ook dán komt de Aegon Doorlopende Reisverzekering bijzonder goed van pas. Zelfs bij een weekendje weg. Of u nou verblijft in een hotel, vakantiehuis, tent of een (sta)caravan. In deze blog van Aegon leest u meer over reizen in eigen land.

Wilt u meer weten?
Neem contact met ons op via 058-2574411 of Protected email address.
Wij helpen graag.

Met vriendelijke groet,
Middelsee Assurantiën & Hypotheken
Naar alle nieuwsberichten